Op 30 september naar Heavy Metal Night.

Op zaterdag 30 september kan je in Hell, in Diest natuurlijk, terecht voor Heavy Metal Night met twee Belgische metal bands: Ramses en Drakkar.

Ramses, opgestart in 1990, staat voor een mix van hard rock, heavy metal en melodic metal. De line-up van deze band wijzigde al heel wat keer, maar sinds 2019 lijkt men terug over een stabiele line-up te beschikken. Ramses zorgde in 1993 voor een eerste full-album met ‘Faith In Rebirth’ dat in 2016, samen met de vier nummers van een niet uitgebrachte ep, opnieuw op de markt werd gebracht. Op tekstueel vlak haalt men inspiratie – Kan het anders met zo’n band naam? – uit het oude Egypte en de Egyptische mythologie.

Drakkar werd in 1983 opgestart en kende ook al heel wat wisselingen in de line-up. Er waren ook reeds een tweetal periodes van inactiviteit. Toch belette dat Drakkar niet om een knappe discografie uit te bouwen met ondertussen ook reeds vier full-albums. Daarvan is ‘Diabolical Empathy’ uit 2017 het meest recente album.

Wij, van MUSIKA, zagen beide bands al een tijdlang niet meer aan het werk op een podium. Het betekent dat we razend benieuwd zijn naar de prestaties van beide bands tijdens een live concert. Meteen ook dé reden om naar Hell af te zakken. Meer info omtrent dit concert, en tal van andere, vind je alvast op www.helldiest.com