Devils Rock For An Angel op 23 september 2023.

Devils Rock For An Angel, een festival waar de opbrengst integraal wordt weg geschonken aan een paar goede doelen, is er dit jaar op 23 september. Zoals steeds is OC In ‘t Riet de “place to be”. De deuren gaan er open omstreeks 12u30 en een uurtje later mag de eerste van de tien bands zijn opwachting maken op het podium.

We krijgen opnieuw een pak Belgisch geweld te verwerken en dat juichen we alleen maar toe, want dat er heel wat talent te vinden is bij Belgische bands is een feit. Zo is er Tyrant King, een viertal uit Sleidinge die ons vergast op traditional heavy metal. Promise Down staat dan weer voor een mix van hard rock en heavy metal die zijn inspiratie haalt bij o.a. Motörhead, AC/DC en Judas Priest, terwijl het West-Vlaamse Columbarium kiest voor doom om zich muzikaal te laten gelden. Sinds 2015 bouwt Behind Bars aan zijn muzikale carrière. Dit gezelschap zorgt voor een heel energieke set waar hardcore met groove en thrash metal wordt gecombineerd. Inhuman ging eerder – tussen 2007 en 2020 – door het leven als Anwynn, maar gaat dus sinds 2020 verder als Inhuman met een gewijzigde line-up. De band staat voor een mix van symphonic metal en progressive metal en zorgde in 2021 voor een titelloos eerste full-album.

Minder ons ding zijn “tribute” bands, al moeten we ook af en toe toegeven dat sommige wel heel dicht het origineel benaderen. Zo zijn er The Extremists, een Joe Satriani tribute band, en Volbiet, een Volbeat tribute band. Die laatsten mogen deze editie van Devils Rock For An Angel afsluiten en daar we wel fan zijn van de origineel Deense band kijken we daar al reikhalzend naar uit.

Naast dat Belgische geweld zijn er ook drie niet Belgische bands van de partij. Het Franse Primal Age werd in Évreux opgestart in 1993. Tussen 2000 en 2005 stond de band op non actief. Verwacht je aan een set metalcore. De heren zorgden voor drie full-albums en daarvan is ‘Masked Enemy’ uit 2021 het meest recente werkstuk.

De twee overige bands – Godslave en Divine:Zero – zijn afkomstig uit Duitsland. Die laatsten, Divine:Zero, kiest voor een mix van melodic death metal en thrash metal. Dit gezelschap zorgde voor twee full-albums al dateert het meest recente werkstuk, ‘The Cold Asylum’, ook al van 2014. Het maakt ons benieuwd. Godslave ging in 2007 van start en zorgt voor thrash metal. Naast twee ep’s en vier splits zorgde de band ook reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘Positive Aggressive’ (2021) het meest recente van.

Dit lijken ons alvast voldoende redenen om op zaterdag 23 september af te zakken naar OC In ‘t Riet te Zillebeke nabij Ieper. Meer info omtrent dit knap georganiseerde festival vind je zeker op www.devilsrockforanangel.be En vergeet het niet: de opbrengst gaat, zoals elk jaar, naar een aantal goede doelen, meteen een extra reden om erbij te zijn op deze editie van Devils Rock For An Angel!