Lo For Life op 15 en 16 september.

Lo For Life is een tweedaags festival ten voordele van het A.L.S. Laeversfonds dat op vrijdag 15 en zaterdag 16 september doorgaat te Scherpenheuvel. De eerste dag, vrijdag 15 september, ligt de focus op rock en metal. Op dag twee, zaterdag 16 september, gaat de focus heel duidelijk de pop kant op. Wij, van MUSIKA, focussen dan ook op vrijdag 15 september waar volgende bands aantreden: The Love, Bleach, Theraypy?, Channel Zero en Bizkit Park.

The Love mag het startschot geven. Dat gebeurt omstreeks 19u00. Deze rock band werd opgestart door Bob Belmans die eerder vooral als geluidsman actief was. Met o.a. Cedric Maes en Kevin Maenen, beiden ook actief met The Sore Losers, in de rangen, heeft de band toch al wat podiumervaring.

Bij Bleach tasten we eerlijk gezegd in het duister. Als we het goed hebben is dit een tribute band en dan van Nirvana zodat je dan een portie grunge kan verwachten.

Het Noord Ierse Therapy? hoeft hier eigenlijk geen introductie meer. Deze alternative rock / alternative metal band werd in 1989 opgestart die, ondanks wat wisselingen in de line-up, toch reeds zestien full-albums heeft gezorgd. Nog steeds is vocalist / gitarist Andy Cairns de kapitien op het schip. Met bassist Michael Mckeegan heeft hij al die jaren al een uitstekende luitenant aan boord en drummer Neil Cooper is er nu ook al sinds 2002 bij. Een geoliede machine dus die telkens tijdens live concerten voor een feestje zorgt.

Nog minder introductie bij de frequente bezoekers van MUSIKA heeft Channel Zero nodig. Deze Belgische heavy metal / thrash metal band werd in 1990 opgestart om het na zeven jaar voor bekeken te houden in 1997. Sinds 2010 is de band terug actief. We zien dat de band sedert begin dit jaar terug aan een stevige opmars bezig is, zeker wat betreft live concerten die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn.

En dan is er nog Bizkit Park. Dit gezelschap is een van de beste, om niet te zeggen dé beste, nu metal tribute bands. De heren geven zich telkens compleet op een podium en zorgen steevast voor een enorm opzwepende live set. We vermoeden dat dit ook nu weer het geval zal zijn zodat dag één van deze editie van Lo For Life een geweldige apotheose zal kennen.

Meer info omtrent dit festival vind je op www.loforlife.be We zien zo juist op de facebookpagina van het evenement (https://www.facebook.com/loforlifefestival/?locale=nl_BE) wel dat het volledig uitverkocht is. Spijtig dus voor wie er nog bij wilde zijn.