RoadRock zorgt voor twee dagen muzikaal plezier.

RoadRock, een rock festival, in de breedste zin van het woord, dat door gaat op de Vlaskouter in Kuurne, koppelt dit jaar een extra dag aan het festival: van een dag gaat men naar twee dagen. Om de instap drempel laag te houden is de eerste dag, vrijdag 25 augustus, zelfs gratis mee te maken.

Die vrijdag zullen zeker liefhebbers van het Britse The Cure aan hun trekken komen, want The obsCure, een Belgische coverband van dat illustere gezelschap, mag de eerste avond van RoadRock afsluiten. Maar eerst kan je er al gaan genieten van drie Belgische die we bij MUSIKA nog niet echt kennen. The Black Gasolines, uit de buurt van Kortrijk, zorgen voor theatrale art rock en halen inspiratie uit de muziek van de jaren zeventig en tachtig. Lector. is afkomstig uit de buurt van Oudenaarde en staat garant voor stevige alternative rock waar bij men inspiratie haalt bij o.a. Audioslave en Queen Of The Stone Age. Bucklefish, afkomstig uit Gooik, staat dan weer voor een mix van pop rock, alternative rock en pop.

Op zaterdag 26 augustus mag Triggerfinger de lichten gaan doven van deze editie van RoadRock. Maar eerst zijn er nog zes andere bands die hun beste beetje zullen voor zetten. Ruby Grace bijvoorbeeld. Deze dame staat voor een mix van pop, soul en electro beats, terwijl ze ons vocaal wat doet denken aan Amy Winehouse. Raman is een wat eigenzinnige singer / songwriter die inspiratie haalt uit o.a. blues, rock, pop en rock ‘n’ roll. Stef Kamil Carlens is een muzikale duizendpoot die bij o.a. Deus en Zita Swoon actief is. Als producer werkte hij reeds met Yevgueni en Helmut Lotti. Naar wij, van MUSIKA, weten zorgt hij, in 2022 en 2023, met de gelegenheidsband The Gates Of Eden voor nummers van Bob Dylan. Hoe doet hij het op RoadRock?

Meltheads, afkomstig Antwerpen Stad, staat dan weer voor een energiek mix van punk en post punk, terwijl Sons, uit de buurt van Melsele, kiest voor een mix van garage rock en punk. Intergalactic Lovers is dan weer afkomstig uit de buurt van Aalst, alwaar de band in 2008 werd opgestart. – Vocaliste Lara Chedraoui vertelde dat de band ontstond toen men haar hoorde zingen tijdens een kampvuur van de scouts. De drie mannelijke leden van de band, toenmalige scouts leiders, vroegen of ze zin had om mee te stappen in een muziekband. – Dit pop rock / indie rock gezelschap zorgde ondertussen voor vier full-albums die het telkens goed deden in de Vlaamse Ultratop.

Voor ons, van MUSIKA, is Triggerfinger de band naam die het meest belletjes doet rinkelen. Kan het anders? De heren hebben er immers al een lange muzikale carrière op zitten, – Triggerfinger werd in 1998 in Lier opgestart. –, en hun namen klinken als klokken in de muziekwereld en dan niet alleen in de Belgische! Het trio zorgde voor vijf knappe full-albums om de wereld te laten genieten van hun mix van blues rock, stoner, hard rock en alternative rock. Tijdens live concerten vinden wij de band telkens nog iets straffer uit de hoek komend dan op een studio album en we zijn er dan ook van overtuigd dat Triggerfinger een ideale afsluiter zal zijn van deze editie van RoadRock.

Voor meer info omtrent dit evenement kan je steeds terecht op www.roadrock.be of check de facebookpagina op https://www.facebook.com/RoadRockKortrijk/