Thorium en Space Vacation in Hell.

Op vrijdag 21 juli is er de co-headline show van het Belgische Thorium en het Amerikaanse Space Vacation in Hell te Diest. Misschien de ideale afsluiter van een harde werkweek of, voor anderen, de ideale start van een langere vakantie.

Space Vacation is afkomstig uit San Fransisco, Californië alwaar de band in 2008 werd opgestart. De band – Tegenwoordig zouden dat Kai Sun (bass), Scott Shapiro (vocals, gitaar), Kiyoshi Morgan (gitaar) en Eli Lucas (drums) moeten zijn, als onze info klopt. – zorgden ondertussen voor vijf full-albums die hun mix van heavy metal, power metal en speed metal weer geven. Het meest recente werkstuk is ‘White Hot Reflection’ dat sinds april vorig jaar in de winkelrekken ligt.

Thorium werd pas in 2016 opgestart door drie ex-leden van Ostrogoth te weten Dario Frodo (gitaar), Tom tas (gitar) en Stripe (bass). Korte tijd later kwamen daar Louis van der Linden (drums) en David Marcelis (vocals) bij. Het vijftal zorgde ondertussen voor twee heel knappe full-albums om u hun visie op een mix van power metal en heavy metal kenbaar te maken. Van beide albums, ‘Thorium’ (2018) en ‘Empires In the Sun’ (2021), kan je een bespreking vinden in onze rubriek “CD review”.

Wij, van MUSIKA, kijken er alvast naar uit en zijn benieuwd welke van die twee bands ons het meest zal kunnen overtuigen. Meer info omtrent dit concert, en een heel pak andere in Hell, vind je alvast op www.helldiest.com