Woyote, 28 mei 2023.

Woyote, Queen Of Spades, Rusty Nail @ Hell, Diest.

Op een zonovergoten zondag naar Hell in Diest voor drie bands: een goed idee. Velen waren van hetzelfde gedacht en er was dus een pak volk op de been. Helaas, voor de eerste twee bands dan toch – Rusty Nail en Queen Of Spades – bleven velen genieten van de zon, het terras en een drankje zodat die bands maar deels werden “bezocht”. Fotograaf Peter Vangelder liet het niet aan zijn hart komen en zorgde ervoor dat beelden soms meer zeggen dan woorden.

Foto’s: Rusty Nail*

Deze Rusty Nail – opgelet want er zijn wel meer bands met die naam – is afkomstig uit de buurt van Haacht en zorgt voor hard rock ‘n’ roll.

Foto’s: Queen Of Spades*

Het Nederlandse vijftal Queen Of Spades zorgt voor een mix van hard rock en metal. Deze band is een zogenaamde “femal fronted” band.

Foto’s: Woyote*

De meesten waren dus duidelijk gekomen om Woyote aan het werk te zien. Misschien wel niet ten onrechte, want deze band, opgestart door gitarist Mikey Doling – je hoogstwaarschijnlijk wel bekend van Channel Zero – lijkt ons aan een stevige inhaal beweging bezig. Woyote staat voor ene mix van thrash metal, groove metal en nu metal. Naar het schijnt zijn ze in september terug te gast in Hell.

Foto’s: Peter Vangelder.