Attractive Chaos: The Fire Between Us (ep)

Attractive Chaos is een nieuwe naam in het melodic metal wereldje, maar telt toch een aantal bekende gezichten. Zo kennen we zowel vocaliste Emma Elvaston als gitarist Clément Botz (hier ook wat growls) van Beneath My Sins, terwijl beiden ook een verleden hebben bij Evolvent. Bassist Pier Paolo Lunesu kennen we dan weer van Even Flow. Het plaatsje achter het drumstel is tegenwoordig nog vacant, maar voor ‘The Fire Between Us’ kon het drietal rekenen op Thomas Calegari. Nog meer schoon volk zien we als het aankomt op mixing en mastering van dit schijfje, want daar is Simone Mularoni verantwoordelijk voor. Daarnaast krijg je ook nog Mario Del Rio Escobedo (o.a. Erszebeth en The Dark Star Calling) als mannelijke vocalist te horen tijdens ‘The Storm’ en ‘Still Here’. Wie instaat voor de koorzang / backing vocalen tijdens ‘Come To Me’ konden we in eerste instantie nog niet achterhalen. Op deze ep, het debuut voor Attractive Chaos, krijgen we zes tracks te horen die duidelijk geschreven zijn naar het kunnen van de stem van Emma die hier dus kan en mag schitteren. Al willen we er ook bij vermelden dat liefhebbers van heel melodieus gitaarwerk hier ook hun gading zullen vinden. Maar voor je nu holderdebolder naar je favoriete platenboer – Bestaan die eigenlijk nog, want wij kopen tegenwoordig zowat alles online of op concerten / festivals? – holt, willen we je ook meegeven dat Attractive Chaos hier heel braaf en mooi tussen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre kleurt. Maar daar is uiteraard niets mis mee als de nummers een goede opbouw kennen en goed worden gebracht. Dit is hier duidelijk het geval, en wij, van MUSIKA, hopen dan ook dat Attractive Chaos ons ook nog zal gaan verblijden met een full-album. We kijken er alvast naar uit, wat betekent dat deze eerste kennismaking met Attractive Chaos ons best wel bevalt. Vooral afsluiter ‘The Sorm’ waar de stemmen van Emma en Mario mooi samensmelten en contrasteren valt hier enorm in de smaak, ook al omdat de sound van het nummer ons net iets krachtiger lijkt te zijn dan in de andere nummers.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Before You Hit The Ground 2. Won And Lost 3. Come To Me 4. Still Here 5. As You Are 6. The Storm