The Answer: Sundowners

The Answer: één van mijn favoriete live bands. Niet voor complexe muziek, geniale ritmeveranderingen, uitbundige liveshows maar gewoonweg voor hun erg leuke, aanstekelijke lekker ouderwetse hard rock met een fenomenale frontman / zanger. Het plezier spat gewoonweg van het podium en dat slaat over op het publiek. Deze Noord-Ierse band werd opgericht in 2000 en ‘Sundowners’ is hun zevende album (ondergetekend heeft ze allemaal in zijn collectie). Het was wel eventjes wachten op dit album, want er zit maar liefst zeven jaar tussen ‘Solas’, het vorige album, en ‘Sundwoners’. De band heeft altijd al bluesy hard rock vermengd met klassieke hard rock waardoor invloeden van vooral Led Zeppelin en AC/DC samensmolten tot een toch unieke, heerlijke sound. Op ‘Sundowners’ horen we echter vooral bluesy hard rock en dit van uitmuntend niveau. Het openingsnummer ‘Sundowners’ kon perfect op een Led Zeppelin album staan, zo treffend is de gelijkenis (wat een nummer, trouwens!). Riffs, drum en zang doen zo fel aan Led Zeppelin denken: klasse. ‘Blood Brothers’ gaat op dit mooie elan verder. Verder onthou ik het rustige maar o zo mooie ‘No Salvation’, het zwierige ‘Cold Heart’ en het typische hard rock nummer ‘Livin’ On The Line’. Wederom een sterk album dus van deze sympathieke Ierse band. Met The Answer herbeleven vele vijftigers en zestigers precies hun puberjaren: dit is immers oude hard rock van de bovenste plank en dit genre blijft goed.

Bart Verlinde (85)

Golden Robot Records

Tracklist: 1. Sundowners 2. Bloodbrother 3. California Rust 4. Want You To Love Me 5. Oh Cherry 6. No Salvation 7. Cold Heart 8. All Together 9. Livin’ On The Line 10. Get Back On It 11. Always Alright