Sabaton is er terug op 13 mei.

Op zaterdag 13 mei is Sabaton opnieuw te gast in het Sportpaleis te Antwerpen, want dan maakt dit Zweedse gezelschap er een tussenstop tijdens hun “The Tour To End All Tours 2023”-tournee.

Het hier enorm populaire Sabaton werd in 1999 in het Zweedse Falun opgestart. Van de originele line-up zien we hier nog steeds bassist Pär Sundström en vocalist Joakim Brodén. Tegenwoordig bestaat de line-up verder uit Chris Rörland (gitaar), Hannes Van Dahl (drums) en Tommy Johansson (gitaar). Ondanks de talrijke wijzigingen in de line-up zorgde Sabaton reeds elf full-albums die stuk voor stuk enorm aanslaan bij een groot heavy metal publiek en dan vooral voor de liefhebbers van (aanstekelijke) power metal. Album na album lijkt de aanhang voor deze band nog te groeien. Maar ook hun live concerten zijn stuk voor stuk schitterende visuele en muzikale spektakels waar de band alles uit de kast haalt. Vooral Joakim Brodèn weet het publiek steeds opnieuw extra op te hitsen.

Maar vooraleer Sabaton zijn kunsten (nog eens) mag vertonen is het de beurt aan de Finse Monsters van Lordi die onlangs nog een nieuw album op de markt hebben gebracht. ‘Screem Writers Guild’ is het achttiende (!) full-album van deze hard rock / heavy metal die in 1992 werd opgestart. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Toch teert Lordi nog steeds enorm op hun grote succes, ‘Hard Rock Hallelujah” en de overwinning in het Eurosong festival van 2006.

Ook het Japanse Babymetal is mee op deze tournee. Dit gezelschap werd in 2010 opgestart en brengt zo goed als vlekkeloos heavy metal. De drie dames die de band van “een stem” voorzien zorgen ook voor heel wat dansjes. De band werd opgestart als ene mix van heavy metal en idoolmuziek, en de drie originele dames hadden daarvoor nog nooit gehoord over metal, laat staan dat ze wisten hoe metal precies moet klinken. Maar goed, het is vrij populair en het slaat op vele plaatsen enorm aan. Wie zijn wij dan om er kritiek op te geven? Met noemt hun sound ook wel “kawaii metal” wat zoveel betekent als “schattige metal”.

Wij, van MUSIKA, kijken dus vooral uit naar Lordi en nog eens extra naar Sabaton. Meer info omtrent dit evenement vind je alvast op www.sportpaleis.be of op www.biebob.be