Wolfpath: Wolfpath (ep)

We geven het eerlijk toe: we zijn heel vaak in de ban van extreme metal bands uit Polen. Zo nu ook van Wolfpath, een black metal band / project van Void (bass, gitaar, keyboards, vocals) en Marcello (drums), dat de heren pas in 2021 in het leven hebben geroepen. Het tweetal debuteert hier met een eerste ep die zes tracks telt. Het is niet zo dat Wolfpath voor vernieuwing in het black metal genre staat, maar wat we hier te horen krijgen zijn zes tracks waar de gitzwarte duisternis van af druipt. Voeg daar een kille ondertoon aan toe en een voldoende dreiging die je opzadelt met een vrij ongemakkelijk gevoel en je voelt dat dit tweetal uit het goede zwartgeblakerde hout is gesneden. Wij zijn er alvast van overtuigd dat Wolfpath met dit debuut al meteen heel stevig op de deur klopt als je houdt van black metal. Vanaf opener ‘Cursed Moon’ weet het duo ons in te palmen en zorgt men voor een beklijvende en intense muzikale trip die ons iets meer dan drieëntwintig minuten in de ban weet te houden. Meteen is dit een uiterst knap visitekaartje voor Wolfpath zodat we de band maar al te graag eens aan het werk willen zien en horen tijdens een live concert. Iets voor Unholy Congregation?

Luc Ghyselen (88)

ADG Records

Tracklist: 1. Cursed Moon 2. Wolfpath 3. Return ov the Freezing Void 4. Konstelacja ognia 5. Z popiołów 6. Wolf