Phil Campbell And The Bastard Sons: Live In The North

De naam Phil Campbell doet bij een groot deel van de metal fans een belletje rinkelen. Kan het ook anders als je eenendertig jaar lang (tussen 1984 en 2015) gitarist bent geweest aan de zijde van Ian “Lemmy” Kilmister bij Motörhead? Na het overlijden van Lemmy is Phil zijn eigen band begonnen. Eerst overduidelijk nog enorm schatplichtig aan de sound van Motörhead – wie kan het hem kwalijk nemen? – maar gaandeweg toch eigen accenten leggend door het feit dat Phil met zijn band, Phil Campbell And The Bastard Sons, meer en meer bluesy hard rock in de sound integreert. Naast Phil krijg je bij “The Bastard Sons” zijn zonen te horen: Todd (gitaar), Dane (drums) en Tyla (bass). Achter de microfoon vonden we tot in 2021 Neil Starr, terwijl Joel Peters die plaats nu ingenomen heeft. Onder de naam Phil Campbell And The Bastard Sons werden ondertussen één ep en twee full-albums op de markt gebracht die ons best wel bevallen. Nu komt het gezelschap er aan met een live opgenomen album waar je de energie voelt die de band tijdens live concerten weet te ontwikkelen. Naast vooral eigen nummers, brengt het gezelschap tijdens live concerten ook steevast een aantal Motörhead nummers. Dat is ook het geval op deze live-registratie, zodat dit album een heel mooie weergave is geworden van wat je kan verwachten bij een show van dit gezelschap. Nog beter, als je het ons vraagt, is daadwerkelijk een live concert van deze band meepikken, al is deze ‘Live In The North’ een aangenaam en krachtig klinkend alternatief waar de gedrevenheid en de energie van af druipt.

Luc Ghyselen (85)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. We’re The Bastards 2. Bite My Tongue 3. Rock Out 4. Spiders 5. Son Of A Gun 6. Born To Raise Hell 7. High Rule 8. These Old Boots 9. Ace Of Spades 10. Silver Machine 11. Ringleader 12. Going To Brazil 13. Dark Days 14. Big Mouth 15. Killed By Death