Maudiir: Soliloque (ep)

Maudiir is een solo project van ene F. (Frédéric Bergeron) die ook nog actief is bij het progressive black metal ensemble Trinity Blast. Met Maudiir zorgt hij voor een mix van thrash metal en black metal. Dat leverde eerder al twee ep’s en met ‘Soliloque’ is hij aan een derde werkstuk toegekomen. Wij “ontdekten” Maudiir in 2021 middels de vorige ep, ‘La Part Du Diable’, een vijf tracks tellend werkstukje dat we niet onaardig vonden, maar die uiteindelijk toch diep in ons geheugen is afgegleden. We vermoeden dat ‘Soliloque’ dezelfde weg zal opgaan. Al moeten we er al meteen gaan bijvertellen dat de man vorderingen heeft gemaakt. Zeker op productioneel vlak klinkt het geheel ons beter, strakker in de oren. Toch moeten we toegeven dat we de opbouw van de nummers maar matig vinden, terwijl ook het stemtimbre van F. naar ons gevoel kracht en schuimbekkende woede mist om ons te overtuigen dat dit niet het zoveelste black / thrash metal werkstuk is geworden in een lange rij. Begrijp ons niet verkeerd: we vinden de nummers best oké en krachtig en hebben al heel wat mindere nummers horen langskomen in onze carrière. Maar we moeten ook toegeven dat we al veel beter nummers in het (sub)genre hebben gehoord, nummers die ons wel bij de lurven vatten en ons stevig door elkaar weten te schudden. Kortom, we blijven al bij al toch wat op onze honger zitten met ‘Soliloque’.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Fracture 2. The Slumber 3. The Fortunate Few 4. Spirit Of Sulfur 5. The Crowning Hour