Hagelant Fest III is er op 26 maart.

Voor de derde editie van Hagelant Fest moet je opnieuw afzakken naar Hell in Diest. Op zondag 26 maart krijg je er dan de “Trident of Death European Tour 2023” te verweken met Azaghal, Corpus Christii, Liber Null en Sidious.

Sidious zal er de debatten open. Deze Britse band werd in 2012 opgestart, maar kent ook al een voorgeschiedenis die tot 2009 terug gaat als Seed Of Detest. De band zorgde eerst nog voor een symphonic blackened death metal sound, maar kiest tegenwoordig voor pure black metal om zich muzikaal te laten gelden. Na een ep volgden intussen ook nog drie full-albums en daarvan is ‘Blackest Insurrection’ uit 2022 het meest recente van.

Het Nederlands – Italiaanse gezelschap Liber Null zagen en hoorden we reeds aan het werk tijdens Hagelant Fest II. Check dus onze review, in onze rubriek “Concert Review”, wat we vonden van dit black metal gezelschap dat in 2016 werd opgestart. Dit gezelschap zorgde ondertussen voor twee knappe full-albums waarvan ‘For Whom Is The Night’ uit 2022 het meest recente is.

Corpus Christii staat ook al voor black metal en is afkomstig uit Portugal alwaar de band in Lissabon in 1998 werd opgestart. Dit gezelschap zorgde ondertussen voor o.a. negen full-albums. Het meest recente werkstuk is daarvan ‘The Bitter End Of Old’ uit 2022.

Het Finse Azaghal mag deze derde editie van Hagelant Fest afsluiten. Azaghal werd ook al in 1998 opgestart maar dan wel in Hyvinkää. Verwacht je ook nu weer aan black metal met dit keer teksten over satanisme, anti christelijkheid, haat, oorlog en geweld. Dit gezelschap zorgde reeds voor heel wat split’s, maar ook voor twaalf full-albums en daarvan is ‘Alttarimme on luista tehty’ dat eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente.

Meer info omtrent dit concert, en een heel pak andere evenementen in Hell, vind je op www.helldiest.be