Speed Queen, 14 januari 2023.

Speed Queen, High Inquisitor Woe @ Hell, Diest.

Op zaterdag 14 januari stond in Hell te Diest eerst nog Westfalen aangekondigd. Het Limburgse Speed Queen zou als support act aantreden. Maar door ziekte van een van de bandleden van Westfalen viel dat in het water. Gelukkig wilde Speed Queen wel als “headliner” fungeren en werd High Inquistor Woe bereid gevonden om als support act te fungeren. Fotograaf Peter Vangelder was er ook weer bij en zorgde voor volgden foto-verslag.

High Inquisitor Woe is een Limburgs doom metal gezelschap dat sinds 2014 actief is. In de discografie van de band vindt je ondertussen een full-album en drie ep’s. Het meest recente werkstuk is de ep ‘Lady Saliva – live 19/12/2020’ dat, inderdaad, in 2020 op de markt kwam.

*Foto’s: High Inquisitor Woe*

Speed Queen werd ook al in 2014 opgestart maar slaat muzikaal een andere weg in, namelijk die van speed metal en heavy metal. Het gezelschap zorgde eerder voor twee ep’s waarvan ‘Still On The Road’ uit 2020 het meest recente is.

*Foto’s: Speed Queen*

foto’s: Peter Vangelder.