Ghost Of Atlantis, 7 januari 2023.

Ghost Of Atlantis, Gomorra, Indulgence @ Hell, Diest.

Op zaterdag 7 januari was er in Hell Te Diest het concert van Ghost Of Atlantis. Om de zaak wat op te warmen waren twee support bands aanwezig. Fotograaf Peter Vangelder was er namens MUSIKA ook bij en zorgde voor volgend foto-verslag.

Het Nederlandse Indulgence mag de spits afbijten en zorgt voor een mix van thrash metal en groove metal en dat sinds 1996. Voor zover we kunnen achterhalen zorgde dit gezelschap voor twee ep’s en een full-album. Het meest recente werkstuk is dat full-album, ‘Goelag’, dat in 2013 op de markt kwam.

*Foto’s: Indulgence*

Het Zwitserse Gomorra werd pas in 2019 opgestart al kent de band wel een voorgeschiedenis die terug gaat tot 2000 als Gonoreas. Bekendste gezicht bij deze heavy metal / power metal band is ongetwijfeld gitarist Damir Eskić die je ongetwijfeld ook kent van Destruction. Voor de gelegenheid werd vocaliste Laura Guldemond (Burning Witches) erbij gehaald tijdens ‘Stand United’, een nummer uit het tweede full-album, ‘Dealer Of Souls’ (2022), van Gomorra waar ze ook al de honeurs waarneemt.

*Foto’s: Gomorra*

Het Britse Ghost Of Atlantis mocht afsluiten met hun mix van symphonic death metal en melodic death metal. Deze band werd pas in 2019 opgestart en zorgde in 2021 met ‘3/6/2/4’ voor een eerste full-album. Als je het album kent, weet je ongeveer welke nummers door de heren hebben gebracht.

*Foto’s: Ghost Of Atlantis*

Foto’s: Peter Vangelder.