Satarial naar Hell in Diest.

Op zaterdag 11 februari komt het van oorsprong Russische Satarial naar rock en metal café Hell te Diest. Om de temperatuur al op te warmen voor Satarial aan hun set mag beginnen werd het Belgische Artefacts aangesproken.

Artefacts is een Belgische symphonic black metal band die in 2021 voor een eerste langspeler zorgde met ‘Lucius’, dat het eerste van een trilogie zou zijn. Wij, van MUSIKA, tasten nog wat in het duister omtrent Artefacts, maar misschien kan dit concert voor enige verduidelijking zorgen.

Satarial werd in 1993 in Moskou opgestart maar kiest al een tijdlang het Poolse Jelenia Góra als thuisbasis. Satarial staat voor een eigenzinnige mix van o.a. folk, black metal, industrial en gothic rock. De band draait rond Angel Bust (drums, keyboards, vocals (female)) en Lord Seth (vocal, gitaar, programmering). Wie er tegenwoordig nog allemaal bij is, konden we niet direct achterhalen. Wat we wel weten is het feit dat Satarial reeds voor zeven full-albums heeft gezorgd al dateert het meest recente daarvan, ‘Blessed Birgit’, nu toch ook reeds van 2016. Dat betekent dat wij, van MUSIKA, toch razend benieuwd zijn naar deze twee bands.

Meer info omtrent dit concert van Satarial en Artefacts in Hell vindt je op www.helldiest.com