Killer op 10 februari in Hell te Diest.

Het Belgische Killer heeft er een carrière van zo’n veertig jaar op zitten En dat viert de band aan de hand van een concerttournee. Op vrijdag 10 februari is deze Belgische trots dan ook live mee te maken in Nijverheidslaan 7 te Diest alwaar rock en metal café Hell te vinden is.

Killer werd in 1980 opgestart en gooide hoge ogen middels de eerste drie album: ‘Ready For Hell’ (1981), ‘Wall Of Sound’ (1982) en ‘Shock Waves’ (1984). Een schitterende muzikale carrière leek er in te zitten zodat het toch wel een lichte verrassing was toen de band het in 1987 voor bekeken hield. Tussen 1989 en 1991 kwam Killer terug en zorgde de band ook voor één full-album: het toch wel goed ontvangen ‘Fatal Attraction’ (1990). Uiteindelijk was het wachten tot 2002 vooraleer Killer weer werd opgestart. Sinds die heropstart zorgde de band voor drie nieuwe albums: ‘Broken Silence’ (2003), ‘Immortal’ (2005) en ‘Monsters Of Rock’ (2015). Sinds 2010 is de line-up van Killer onveranderd gebleven met gitarist / vocalist Shorty, bassist / backing vocalist Jakke en drummer Vanne. Het drietal weet er tijdens elk live concert steeds de beuk in te gooien en dat zorgt steevast voor een krachtig en stevig heavy metal feestje. Met een nieuw album onder de arm, ‘HellFire’, zal het drietal er waarschijnlijk nog een extra tandje bij steken.

Maar vooraleer Killer je kan omver blazen, mag je nog eerst genieten van Warhead, een Belgische band die voor een mix van speed metal en thrash metal staat. Warhead werd in 1983 opgestart en hield het in 1989 voor bekeken. Het gezelschap had toen voor twee full-albums gezorgd: ‘Speedway’ (1984) en ‘The Day After’ (1986). In 1989 leek het muzikale verhaal voor Warhead geschreven, maar sinds 2021 is de band terug actief.

Twee Belgische bands dus die er reeds stonden in de jaren tachtig, en die heden ten dage opnieuw zorgen voor stevige feestjes. Zorg dus dat je er bij bent. Meer info omtrent dit concert (en tal van andere evenementen in deze gezellige café) vindt je op www.helldiest.com