Virus Inhumanity: Re-Infected (ep)

Virus Inhumanity is een band van eigen bodem afkomstig uit Heusden-Zolder die werd opgericht in 2019. De bespreking van hun eerste ep, ‘Infectious’, kan u rustig nalezen bij MUSIKA, we waren toen in ieder geval behoorlijk onder de indruk van de kracht die uitgaat van dit vijftal. Zoals bij wel meer bands bleek ook Virus Inhumanity niet immuun voor dat andere virus dat nogal wat vervelende bijwerkingen had. De band kende sedert het begin enkele wissels in de line-up maar het plan is nog steeds om stormenderhand de wereld te veroveren. Soit, een jaar nadat Virus Inhumanity hun ep ‘Infectious’ op de mensheid losliet, is er een vervolg met als titel ‘Re-Infected’. Het is – maar dan in omgekeerde volgorde – de eerste ep integraal opnieuw maar allemaal geremixed met beats en samples zodat Virus Inhumanity plots van groove / death metal band verworden is tot een industrial / electro band. Geen idee of drummer Sepp Coeck gezien zijn verleden bij Praha Khan er voor iets tussen zit. We gaan niet de ganse bespreking van ‘Infectious’ overdoen, dat sprak voor zich menen we en wat de remixes betreft kunnen we eigenlijk kort zijn. Het klinkt allemaal nog best leuk én het bewijs wordt geleverd dat een goede song altijd overeind blijft maar er is die maar. En dat is eenvoudigweg dat we de originele uitvoeringen toch veel meer konden smaken.

K.H. (68)

Independent Release

Tracklist: 1. 7 Sins (Part I) – Remix 2. 7 Sins (Part II) – Remix 3. Virus Inhumanity – Remix 4. Baptized In Fire – Remix 5. Darkness Came – Remix