Cult band Westfalen op 14 januari 2023 in Hell te Diest.

Op zaterdag 14 januari is er een heel speciaal concert in Hell te Diest met Speed Queen en … Westfalen.

Omstreeks 21u00 mag Speed Queen er de debatten openen. Deze Limburgse speed metal band werd in 2014 opgestart. Na een demo in 2015 was het vooral de ep ‘King Of The Road’ (2017) die de band op de kaart plaatste. Tal van concerten volgden, maar net als vele andere bands remde de corona pandemie ook Speed Queen voor een deel af. De ep ‘Still On The Road’ (2020) werd minder goed ontvangen, maar de weg naar de muzikale top loopt niet steeds over rozen. Live is dit gezelschap nog steeds een echte aanrader.

Omstreeks 22u30 is het dan tijd om een Limburgse legende op het podium te zetten: Westfalen. De roots van deze band liggen in 1975 wanneer Julien en Leon Klawitter een blues rock band willen opstarten. Pas in 1977, met de komst van vocalist Georges Pannemans lijkt het te lukken. Het is een komen en gaan van muzikanten tot er een vrij stabiele band ontstaat omstreeks 1983. Dankzij het lobbywerk van Georges mag de band een ep opnemen die in 1985 in de winkelrekken terecht komt. Interne strubbelingen over de muzikale koers zorgen in 1986 voor de split. In 2012 komt Westfalen nog eens samen, met de line-up van de ep, voor een eenmalig concert in Genk. Georges Pannemans overlijdt in 2015 in zijn slaap. En om de heruitgave van de ep wat extra aandacht te geven, zorgt Westfalen, met voor de gelegenheid Eric Schuurmans achter de microfoon, voor dit concert in Hell te Diest.

Meer info vindt je alvast op de facebookpagina (https://nl-nl.facebook.com/helldiest/) en / of de website (www.helldiest.com).