Ancient Rites, 10 december 2022.

Ancient Rites, Vloed, Ill @ Hell, Diest.

Op zaterdag 10 december mochten drie Belgische bands van jetje geven in een uitverkochte Hell te Diest. Fotograaf Peter Wangelder was er ook bij en zorgde voor volgend fotoverslag.

Het uit Limburg afkomstig Ill mag de avond aftrappen. Deze band zorgt voor een mix van atmospheric black metal en doom en dat sinds 2013. Het gezelschap zorgde reeds voor twee full-albums waarvan ‘Ill’ uit 2021 het meest recente werkstuk is.

*Foto’s: Ill*

Vloed is dan weer afkomstig uit de buurt van Aarschot alwaar de band in 2018 werd opgestart. Van dit gezelschap krijg je een mix van heavy metal en doom te horen. De heren zorgden in 2020 voor een eerste full-album met ‘Darkness’.

*Foto’s: Vloed*

Ancient Rites werd origineel in de buurt van Diest opgestart in 1988. Enkel Gunther Theys (bass, vocals) overleefde alle wisselingen in de line-up. De sound wijzigde gedurende al die jaren weinig tot niet en zodoende zorgt Ancient Rites voor een mix van black metal, thrash metal en Viking metal met wat folk elementen. De band zorgde ondertussen reeds voor zes full-albums al dateert het meest recente, ‘Laguz’, ook al van 2015.

*Foto’s: Ancient Rites*

Met dank aan Erik Depoorter (Hell, Diest).

Foto’s: Peter Vangelder.