Ancient Rites op 10 december te Hell, Diest.

In rock / metal café Hell, in de Nijverheidslaan te Diest komen wekelijks ook live concerten aan bod. Op zaterdag 10 december is het zo de beurt aan Ancient Rites.

Ancient Rites werd in de buurt van Diest in 1988 opgestart en zette zichzelf al vlug op de Belgische metalkaar met hun mix van black metal en thrash metal. Na wat demo’s, split’s en een ep zorgde het gezelschap in 1994 met ‘The Diabolic Serenades’ voor een eerste full-album. Het was het eerste album in een rij van zes die eindigde met ‘Laguz’ uit 2015. Enkel bassist / vocalist Gunther Theys overleefde alle wisselingen in de verschillende line-up’s bij Ancient Rites. Tegenwoordig wordt hij vergezeld door de gitaristen Erik Sprooten en Jory Hogeveen en drummer John Berry.

Maar vooraleer het zover is mogen eerst Vloed en Ill het podium op. Vloed werd in 2018 opgestart en zorgt voor een mix van heavy metal en doom en zorgde in 2020 voor een eerste full-album met ‘Darkness’. Ill werd in 2013 opgestart en zorgt voor een mix van Atmospheric black metal en doom. Dit gezelschap zorgde ondertussen voor twee full-albums: ‘Tabescas Utinam Dei Volentibus’ (2015) en ‘Ill’ (2021).

Dat belooft dus een veelzijdige metal avond te worden daar in Hell te Diest. Zorg dat je er op tijd bent. Meer info omtrent dit concert en de overige evenementen die men er organiseert vind je alvast op www.helldiest.com