Night Of The Moshing Dead, 30 oktober 2022.

Night Of The Moshing Dead, JC De Klinker, Aarschot.

Op zondag 30 oktober was er in JC De Klinker Night Of The Moshing Dead, een festival met zo maar liefst dertien bands die, verdeeld over twee podia, hun beste beentje wilden voor zetten. Fotograaf Peter Vangelder was er ook bij en zorgde voor volgend foto-verslag. Spijtig genoeg kon hij, wegens omstandigheden, maar een aantal bands meepikken. Onze excuses dan ook aan Altitude, Cobra The Impaler, You Nervous?, Your Highness, Flink 82 en Boiler.

Behind Bars werd in 2015 in de buurt van Antwerpen opgestart en staat voor een mix van thrash metal en hardcore. Een demo, een ep en een full-album sieren ondertussen de discografie van dit gezelschap, terwijl een tweede full-album eraan zit te komen in 2023.

*Foto’s: Behind Bars*

The Dicksons is een driekoppig punk rock gezelschap uit de Denderstreek dat in 2019 werd opgestart. Een zeven tracks tellende ep, ‘In The Attic’, ligt sinds januari 2021 in de winkelrekken.

*Foto’s: The Dicksons*

Een mix van instrumentale stoner rock en doom krijg je aangeboden van RZMNR, een trio dat sinds 2014 actief is. Het voorlopig enige wapenfeit op discografisch vlak is een vijf tracks tellende titelloze ep uit 2018.

*Foto’s: RZMNR*

Young Hearts staat voor een mix van punk en punk rock. Zo mooi als ze het zelf omschrijven kunnen wij niet: “Snelle en technische punkrock met tal van invloeden en een vette knipoog naar de jaren ’90”. Voor zover we weten zorgden de heren reeds voor een ep en een full-album.

*Foto’s: Young Hearts*

Bear staat een mix van hardcore en modern metal dat in 2010 werd opgestart, maar vooral de laatste jaren aan een stevige opmars bezig is en daar zit het full-album ‘Propaganda’ uit 2020 voor veel tussen. Maar ook hun enorm energieke live concerten zorgen er voor dat Bear steeds opnieuw nieuwe zieltjes weet te winnen.

*Foto’s: Bear*

For I Am werd in 2014 opgestart en staat voor een mix van punk en punk rock. Het gezelschap is een van de weinige punk rock bands met een vrouw achter de microfoon. In de discografie van deze band vind je reeds een ep en twee full-albums.

*Foto’s: For I Am*

Voor Arson was dit het laatste concert van hun “Let’s Star A Fire”-tour en tevens van dit jaar. Arson werd in de buurt van Gent in 2016 opgestart en zorgt voor een eigenzinnige mix van o.a. hard rock ‘n’ roll, punk, hardcore en Southern Rock.

*Foto’s: Arson*

Foto’s: Peter Vangelder.