My Own Ghost: Shadow People

My Own Ghost is stilaan uitgegroeid tot de meest prominente band uit het Groothertogdom Luxemburg. Met een derde album klaar om voor de leeuwen gegooid te worden, verkeert de band in bloedvorm. Het geheime wapen van My Own Ghost is natuurlijk de immer charmante Julie Rodesch. Julie heeft een stem die gemaakt is voor rock ’n roll. In het verleden mochten ze al openen voor Nightwish, terwijl ze eigenlijk meer hard rock dan metal zijn. ‘Shadow People’ is de opvolger van ‘Life on Standby’ (2017). Het album werd opnieuw gemixt en geproduceerd door Hiili Hiilesmaa bij Coal House Recordings, en gemasterd door Svante Forsbäck bij Chartmakers. Svante had ook met de band gewerkt aan hun tweede album, en zij wilden deze fantastische Finse samenwerking, die eerder zo goed had gewerkt voor de band, voortzetten. Anders dan voorheen, nam My Own Ghost‘s drummer Michael deze keer de drumtracks op in Rolf Munkes’ Empire Studio. Over het drumgeluid kunnen we gerust zijn: dik in orde, net zoals de rest van de productie en mastering. Wat meteen opvalt, naast Julie’s prachtige stem, is de manier waarop hun sound doorspekt is met (eighties) pop invloeden. Dit maakt het geheel zeer toegankelijk en maakt het ook enigszins makkelijk om door het album heen de songs te onderscheiden. Het is altijd leuk als een album harmonieus klinkt, behalve als we met eenheidsworst te maken krijgen. In dit geval hebben de nummers voldoende karakter en het album harmonie om van een geslaagd geheel te kunnen spreken. Het ging me eerlijk gezegd enorm verrast hebben moest My Own Ghost met een slecht album op de proppen gekomen zijn. De vorige albums getuigden al van veel klasse en deze ‘Shadow People’ doet er zeker niet voor onder. Alle songs weten te boeien, maar als ik dan toch uitschieters moet kiezen: ‘Jet Black Heartbreak’, ‘Shadows In Your Room’ en ‘Black Rose Motel’. Dit album komt uit op Massacre Records. Misschien wel een goeie zet, want dit album zou het zeker kunnen maken op de Duitse markt. Hopelijk lukt het ze om ‘Shadow People’ in de spotlights te krijgen.

Frederik Blieck (82)

Massacre Records

Tracklist: 1. 10-97 Downtown 2. DecadenCity 3. Jet Black Heartbreak 4. Between Now And The End 5. Regrets From The Past 6. Number 2110 7. Remember 8. Shadow In Your Room 9. Black Rose Motel 10. Home 11. Dark River 12. Somebody Else’s Sky 13. Nightdrive