Walter Trout: Ride

De nu zeventig jarige Walter Trout wordt door een heel pak liefhebbers van blues rock op handen gedragen. Voor deze vocalist / gitarist aan een solo carrière begon, was hij al in heel wat bands actief geweest. De bekendste daaronder zullen ongetwijfeld blues en rock fans bekend in de oren klinken want hij speelde o.a. bij John Lee Hooker, Canned Heat en John Mayall’s Bluesbreakers. Sinds 1989 werkt hij onder eigen naam. Terwijl hij eerst nog echt de kaart trekt van stevige blues rock, krijgen we op zijn laatste albums een mix te horen van blues rock en (pure) blues. Dit is op dit nieuwe album niet anders. Wat vooral opvalt is het gebruik van een harmonica die geregeld in de spotlight mag staan. Daarnaast valt het ook op dat Walter Trout hier een nummers aflevert die soms heel intens rockend zijn (voorbeeld: ‘Better Days Ahead’), maar soms ook heel rustig en kalm (voorbeeld: ‘Destiny’). De nummers werden immers geschreven tijdens de corona pandemie en hij focust op zijn leven en dan vooral op zijn moeilijke jeugdjaren zodat sommige nummers nogal diep in je ziel kunnen kerven als je er de teksten bijneemt. En laten we ook niet vergeten dat de ma aan de dood ontsnapte na een heel ernstige leveraandoening. Het is sindsdien dat Walter Trout meer pure blues en zelfs wat extra soul in zijn nummers verwerkt. Dat zet hij hier op een mooie manier verder tijdens dit twaalf tracks tellend album dat ook een beetje een nieuwe start is voor Walter Trout want het is zijn eerste voor Provogue Records. Dat hij ook dit album terug extra in de verf wil zetten middels een reeks concerten, spreekt bijna voor zich, want wat kan hij anders als je al die jaren zo’n tweehonderd concerten per jaar afwerkt. Meteen de reden ook dat zijn fans de muzikant en de mens Walter Trout enorm waarderen. Met ‘Ride’ levert hij alvast, voor de zoveelste keer, een heel knap album af dat zijn fans enorm zullen weten te waarderen.

Luc Ghyselen (80)

Provogue Records / Mascot label Group

Tracklist: 1. Ghosts 2. Ride 3. Follow You Back Home 4. So Many Sad Goodbyes 5. High Is Low 6. Waiting For The Dawn 7. Better Days Ahead 8. Fertile Soil 9. I Worry Too Much 10. Leave It All Behind 11. Hey Mama 12. Destiny