Tapkesfeesten, 15 oktober 2022.

Tapkesfeesten, JH Tap, Kuurne.

Op zaterdag 15 oktober kon je vanaf 17u30 terecht in Jeugdhuis Tap te Kuurne voor een avondvullend punk rock programma onder de naam Tapkesfeesten. Naast vier bands kreeg je er ook nog een afterparty op de koop toe en dat voor de luttele prijs van 4 euro! Onze fotografe Bianca Lootens was er alvast bij en zag de vier bands voor haar lens passeren.

Flink82 mocht de spits afbijten en eert gewoonweg hun helden van Blink182. Deze Amerikaanse pop punk / punk rock band werd in 1992 opgestart en is nog steeds actief ondanks een periode van vier jaar (tussen 2005 en 2009) inactiviteit. Deze band zorgde voor acht full-albums zodat het voor Flink82 een koud kunstje moet zijn om daar hun favoriete songs uit te zoeken.

Bouvier is afkomstig uit de buurt van Brugge en brengt eigen pop / rock nummers met een eigenzinnige inslag. Tijdens live concerten zorgen ze ook voor een aantal verrassende covers.

Black Masks and Charlie Sheen komt uit de buurt van Westerlo alwaar de heren opgroeien met de muziek van o.a. Rise Against, Bad Religion, Strike Anywhere, Good Riddance en dergelijke meer. Dankzij deze bands willen ook de heren van Black Masks and Charlie Sheen muziek maken en willen ze zo de vetste hardcore / punk setlist ooit creëren.

Het Amerikaanse Green Day zorgt sinds 1987 voor een beklijvende mix van alternative rock, pop punk en punk rock. Dit gezelschap zorgde ondertussen voor veertien full-albums, als we het goed hebben. Daaruit putten de heren van St. Jimmy’s dan ook om hun setlist voor live concerten samen te stellen. St. Jimmy’s is dus een Belgische Green Day cover band en doet dit heel knap. De setlist de band op 15 oktober bracht vind je terug tussen de knappe foto’s.

Foto’s: Bianca Lootens.