Saturnus en Esoteric in Hell te Diest.

Op zondag 6 november mogen we Saturnus en Esoteric verwelkomen in de Nijverheidslaan 7 te Diest, alwaar het rock en metal café Hell is gelegen.

Het Deense Saturnus werd in 1993 opgestart, maar kent ook een korte voorgeschiedenis die terug gaat tot 1991 als Asesino. De band zorgt voor een mis van melodic death metal en doom. In 2012 zorgde het gezelschap voor een knap vierde full-album met ‘Saturn In Ascension’ dat hoge ogen gooide op gebied van positieve recensies. Ook de vorige albums kregen al een pak lof toegezwaaid. Daarna bleef het eigenlijk verbazingwekkend heel stil rond Saturnus. Maar kijk, begin november, op 2 november om precies te zijn, wordt een nieuwe ep aangekondigd. ‘The Lighthouse Session’ zou vier akoestische tracks bevatten en via het befaamde Prophecy Productions label op de markt komen.

Het Britse Esoteric werd in 1992 opgestart en zorgt voor een death / doom sound die ook raakvlakken vertoont met funeral doom. Deze band zorgde ondertussen voor zeven full-albums waarvan ‘A Pyrrhic Existence’ uit 2019 het meest recente is. Ook de albums van Esoteric krijgen stuk voor stuk enorm lovende recensies, maar net als Saturnus zagen of hoorde, wij, van MUSIKA, Esoteric nog nooit tijdens een live concert. Dit kunnen we nu dus alvast goedmaken.

Voor deze avond wordt ook nog een support act aangekondigd, maar bij het schrijven van dit artikel was de naam van die band nog niet bekend. Toch krijgen we zodoende al twee heel goede redenen om massaal tickets voor 6 november aan te kopen. Meer info in verband met dit concert, en andere concerten in Hell, Diest vind je op www.helldiest.com