Blodtørst: Ferd

Blodtørst is een nog jonge blackened melodic death metal band die met ‘Ferd’ een eerste full-album aflevert in eigen beheer. Blodtørst werd in Trondheim, Noorwegen opgestart in 2019. Het gezelschap taste de markt af middels drie singles die allen in 2021 op de wereld werden losgelaten. In maart vorig jaar achtte men dan de tijd rijp om uit te pakken met een eerste full-album. ‘Ferd’ is het eindresultaat geworden en telt tien tracks die je een kleine veertig minuten in de ban houdt. De heren – Mads Aas (drums), Mathias Jamtli Rye (vocals), Raymond Hansen (bass), Andreas Almvik Johnsen (gitaar) en Dag Axel Aarset Loe (gitaar) – zorgen voor tien knap opgebouwde songs waar kracht, melodie en agressie samen komen tot een vloeiend geheel. Het album draaide ondertussen zijn rondjes in onze cd-speler en we kunnen het vijftal op geen minderwaardige track betrappen. Daar tegenover staat wel dat de heren ook geen nummer afleveren waarvan we meteen boven op de daken springen om het toe te juichen. En net dat heeft het kwintet waarschijnlijk nodig om op te vallen tussen de talrijke releases die elke week op de markt komen. Hoe dan ook, wij genieten van het stevige fundament dat bass en drums ons aanreiken, zijn best wel gecharmeerd door de energieke en gedreven riffs, vinden de melodieuze gitaarsolo’s stuk voor stuk dik in orde, en moeten ook toegeven dat de zware vocalen van Mathias hier perfect op aansluiten. Kortom, wij genieten van de sound van dit vijftal, al zijn we er ons sterk van bewust dat de heren niets nieuws brengen. Toch raden we liefhebbers van melodic death metal en / of blackened death metal aan om dit debuut een kans te geven. Misschien heb je wel het debuut in handen van een band die binnen x aantal jaar de absolute top is geworden in het (sub)genre. ‘Ferd’ van Blodtørst kan duidelijk zijn mannetje staan naast albums van meer gereputeerde bands.

Luc Ghyselen (88)

Independent Release

Tracklist: 1. Troll 2. Reservoir 3. Nail Gun 4. Orm 5. Madrugal 6. Purple Emperor 7. Valgets kvad 8. Brenn 9. Ferd 10. Worship Me