Betraying The Martyrs: Silverline (ep)

Het Franse Betraying The Martyrs is aan een nieuw hoofdstuk in de muzikale carrière begonnen: een nieuwe vocalist én een nieuw label. Dit metalcore / deathcore gezelschap werd in 2008 opgestart en bouwt intussen een mooie reputatie op en dat zowel op discografisch gebied als op gebied van live concerten. De nieuwe ep is opnieuw een mooi voorbeeld van dit eerste gegeven. Het gezelschap zorgt hier voor vijf tracks die misschien wel tot het allerbeste behoren wat de heern ooit op de markt gebracht. De agressieve kracht van het schijfje wordt als het ware uit de speakers gestuwd dankzij de energieke gedrevenheid die van de band uit gaat. Voeg daar de bijpassend breakdowns aan toe en je verkrijgt een mooi voorbeeld van hoe metalcore hoort te klinken. Als je dan ook nog weet dat Rui Martins, de nieuwe vocalist, zowel heel mooi, melodieus en clean uit de hoek kan komen, maar evengoed zijn mannetje staat als het aankomt op krachtige alles verpulverende screams, dan heb je niet veel extra’s nodig om te vallen voor Betraying The Martyrs. ‘Silverline’ is een gedreven brok agressieve en energieke kracht geworden met vijf tracks die ons stuk voor stuk weten te overtuigen. Wie houdt van metalcore, moet als het ware meteen richting platenboer.

Luc Ghyselen (90)

Out Of Line Music

Tracklist: 1. Black Hole 2. Pressure 3. Embers 4. Mirror 5. Swan Song