Kiss The Vyper: Hope You Like It

Het concept en de muziek voor Kiss The Vyper komt uit de koker van gitarist, vocalist, producer Bobby Miller die je misschien kent van Nobody’s Fool of van Delta 7. Indien niet kunnen we u melden dat Kiss The Vyper een mix brengt van hard rock, sleaze en glam metal. Naast Bobby (vocals, gitaar, keyboards) hoor je hier ook Corrie Antipaticio (drums), Rob Bodger (bass) en Deb Star (backing vocals). Extra hulp kreeg het gezelschap van gitarist Enzo Almanzi (White Widow) en van Jon Power (keyboards). ‘Hope You Like It’ telt elf tracks waar het gezelschap met de clichés uit het (sub)genre goochelt zodat wij in ieder geval tijdens elke track al aan de volgende track aan het denken zijn. Kortom, dit is een album zoals er dertien in een dozijn kunnen zijn. We begrijpen best dat dit voor Kiss The Vyper een opstapje kan zijn naar een breder (lees Europees publiek) want het is het eerste album op een Europees label. Maar echt meer kan dit toch niet voorstellen. Wij horen heel middelmatige nummers die worden uitgemolken tot het allerlaatste restje. Dat fervente liefhebbers van het (sub)genre hier misschien raad mee weten, is nog mogelijk, maar we vermoeden dat anderen, net als wij, het heel moeilijk zullen hebben om het volledige album van Kiss The Vyper in één ruk aan te horen. Sorry, maar wij hadden overduidelijk op veel (en veel) meer gehoopt. Wij horen immers heel middelmatige songs opgebouwd rond elke cliché die voor dit (sub)genre denkbaar is en heel middelmatige vocalen die ons geforceerd overkomen.

Luc Ghyselen (50)

Metalapolis Records MPR 0128

Tracklist: 1. Hope You Like It 2. Back To Hollywood 3. Won’t Break Your Heart Again 4. Give Me

The Night 5. Kiss From An Angel 6. Make Love Like Strangers 7. Somewhere In Time 8.

Palace Of Pleasure 9. Sweet Sticky Sex 10. When Worlds Collide 11. Don’t Leave Me Lonely