Drive At Night: Echoes Of An Era

Drive At Night is een nieuwe “band” bestaande uit Johan Lindstedt (drums) en Joachim Nordlund (vocals, bass, gitaar, keyboards). Beide heren kennen elkaar al geruime tijd en kan je ook vinden in de line-up van zowel Astral Doors en SunStrike. Hun voorliefde voor eighties styled melodic rock – en ja, dan denken wij hier vooral aan o.a. Europe, Treat, Eclipse, Madison, … – zorgt ervoor dat beide heren sinds 2021 ook erkenning willen oogsten als Drive At Night. En … heel eerlijk … wij zijn ervan overtuigd dat liefhebbers van eerder opgesomde bands of van melodic rock in het algemeen in de wolken zullen zullen zijn met dit debuutalbum. Opener ‘The 80’s Calling’ zet eigenlijk al de toon. Krachtig, melodieus en enorm aanstekelijk zijn de kernwoorden die voor elke song van toepassing zijn. Niet elk nummer wordt aan een erg aanstekelijk tempo afgevuurd, want er komen ook een paar rustiger nummers langs die we zelfs als ballades durven omschrijven , maar meestal mag je luidkeels meebrullen, je luchtgitaar geselen en dus compleet uit de bol gaan. De drumpatronen zorgen, samen met de basslijnen, voor het stevige en krachtige, maar ook heel soepele fundament. De keyboards en de gitaarlijnen zorgen voor het perfecte geraamte van kracht en melodie. Het geheel wordt telkens opnieuw “af” gemaakt met krachtige en melodieuze vocalen en extra op smaak gebracht door flitsende, maar heel melodieuze gitaarsolo’s. Kortom, eigen precies zoals de band omschrijft in de opener en hier twaalf nummers lang op een heel knappe manier in de verf zet. ‘Echoes Of An Era’ is niet enkel een echo naar de jaren tachtig, maar een uiterst knap album als je muzikale liefde bij melodic rock / classic rock ligt.

Luc Ghyselen (90)

Pride & Joy Music PJM 13002

Tracklist: 1. The 80’s Calling 2. The Youth Of Today 3. Partners In Crime 4. Weekend Fun 5. Endless Kind Of Love 6. One 7. Wake Up 8. Kings Of Kings 9. Wild In The Streets 10. Time 11. High Enough 12. United