Coma Hole: Coma Hole (ep)

Coma Hole is een duo – Eryka Fir (vocals, bass) en Steve Anderson (drums) – dat aan de hand van doom, stoner en grunge hun stempel wil nalaten in rock / metal landschap. Voeg nog wat fuzz en psychedelica aan het geheel toe en je hebt een idee wat je mag verwachten. Als het enkel en alleen aan ons ligt, dan slaagt het tweetal daar al meteen mee met dit vier tracks tellend debuut schijfje. Eryka lijkt ons de drijvende kracht want zij staat niet enkel in voor de stuwende of pompende basslijnen en de knappe diepe vocalen, maar ook voor de teksten. Toch willen de inbreng van Steve niet minimaliseren, want hij zet met knappe drumpatronen de basis uit. Opener van het schijfje, ‘The Familiar’, is al meteen een schot in de roos met zijn brommende basslijnen, de krachtige drum accenten en de heel knappe stem van Eryka. Het geheel klinkt donker en dreigend en een gitaar missen we niet in deze sound. Met knappe tempo en ritmewisselingen weet het tweetal heel vlot te boeien en voor je goed en wel beseft, ben je al bijna twaalf minuten verder. Het gaat bijna naadloos verder met ‘Old Climb’, een energieker en meer gedreven nummer waar het tempo een heel stuk hoger ligt. Al even intens en beklijvend, want zo diep sleurt Coma Hole je wel mee in hun verhaal, klinkt ‘Wind & Bone’, dat opnieuw een stuk nauwer aanleunt bij traditionele doom en stoner. Op dat elan gaan eryka en Steve knap verder met ‘Sinking’ dat opnieuw een heel lang uitgesponnen nummer is geworden met tal van ritme en tempo veranderingen. Liefhebbers van donker klinkende doom / stoner mogen hun spaarcentjes aan spreken voor dit titelloos debuut.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. Familiar 2. Old Climb 3. Wind & Bone 4. Sinking