Devil’s Train: Ashes & Bones

Met ‘Ashes & Bones’ is Devil’s Train, opgestart in 2012, aan een derde full-album toe. Het titelloze debuut uit 2012 deed al heel wat stof opwaaien dankzij hun fantastische sound die ergens het midden houdt tussen classic hard rock en Southern rock. ‘II’ was er in 2015 en zorgde voor nog meer lekkers indien je iet of wat fan bent van de aangehaalde muzikale (sub)genres. Nu zorgt Devil’s Train, met een gewijzigde line-up, voor nog meer lekkers. R.D. Liapakis staat nog steeds borg voor de machtige, krachtige en toch soepele vocalen. Ook meester drummer Jörg Michael is nog steeds van de partij en zorgt tegenwoordig met nieuwkomer Jens Becker (bass) voor een stabiele, zij het enorm krachtig klinkend, fundament dat eveneens voldoende soepelheid bevat om de tempo en ritmewisselingen aan te geven. En dan is er ook nog gitarist Dan Baune die niet enkel zorgt voor de prachtige riffs, maar ons ook in elk nummer verwent met een prachtige gitaarsolo, soms heel melodieus, soms, vingervlug, soms wat bijtend, meer steeds melodieus. Het kwartet zorgt op ‘Ashes & Bones’ voor twaalf tracks die elke rechtgeaarde (bluesy) hard rock / Southern rock fan minimum moet gehoord hebben, laat staan in zijn / haar collectie moet opnemen. Liefhebbers van bijvoorbeeld Black Stone Cherry, Jorn of een iets harde versie van (oudere) Whitesnake kunnen hier echt niet om heen. De goed opgebouwde songs spreken eigenlijk al voor zich. Verder zorgt het viertal voor een enorme injectie van gedrevenheid en energie die ervoor zorgt dat elk nummer zowel krachtig, als melodieus, als aanstekelijk klinkt. Kortom, we worden continue uitgenodigd om mee te brullen, lucht gitaar te spelen, te headbangen, … Ontstaan zo geen prachtige hard rockende feestjes? In ieder geval leent elk nummer op deze ‘Ashes & Bones’ van Devil’s Train zich ervoor! Een minder nummer passeert hier niet, integendeel, wij zijn er in ieder geval nog steeds uit welk van de twaalf tracks we willen aanduiden als onze favoriet(en).

Luc Ghyselen (96)

Rock Of Angels Records ROAR 2205

Tracklist: 1. The Devil & The Blues 2. Girl Of South Dakota 3. Rising On Fire 4. You Promised Me Love 5. Ashes & Bones 6. More 7. In The Heat Of The Night 8. Smell Sex Tonight 9. Rock & Roll Voodoo Child 10. Hold The Line 11. Man With A Gun 12. Word Up