Shameless: So Good, You Should

Shameless is een hard rock / glam metal band die in 1989 werd opgestart door Alexx “Skunk” Michael. Na een periode van stilte werd de band in 1998 nieuw leven ingeblazen. Met ‘So Good, You Should’ levert Shameless een album af met een pak coverversies van bekende en minder bekende rock nummers die ze allen in een glam metal / hard rock jasje steken. Aanstekelijk? Best wel, maar wij, van MUSIKA, zitten alvast niet te wachten op versies van bijvoorbeeld ‘Hiding From Love’ (Bryan Adams), ‘Does You Mother Know’ (Abba), ‘Get Ready’ (Rare Earth). Het zijn natuurlijk stuk voor stuk wel versies van nummers die voor een knap feestje kunnen zorgen als je “in the mood” bent, maar wel allemaal nummers waar wij niet echt op zitten te wachten. Zeker niet als je de originele versies er naast legt, want die kunnen voor een even knap, om niet te zeggen beter feestje zorgen. Je hebt het ondertussen begrepen: ‘So Good, You Should’ van Shameless is een album dat wel eens leuk is om gehoord te worden, meer veel liever laten we de originele nummers nog eens door de boxen knallen. Maar dat de band met dit album wel voor geslaagd feestjes kan zorgen … dat zullen we alvast niet ontkennen. Maar veel meer dan dat is deze ‘So Good, You Should’ niet.

Luc Ghyselen (60)

Pride & Joy Music PJM 12913

Tracklist: 1. Erection 2. Get Ready 3. Shout It Out 4. So Good, You Should 5. I Think We’re Alone Now 6. Hiding From Love 7. Bandit 8. Eastbound And Down 9. Love Is Blind 10. Does Your Mother Know 11. Stay The Night 12. Ain’t Got No Sense 13. Pretty In Pink 14. Live Your Dream