The Gates: …Of Pandemonium

Met veel bombarderie wordt het debuut van The Gates aangekondigd. We lezen o.a. “een briljante interpretatie van occulte rock, psychedelica, metal met black metal vocals”. Onze aandacht was gewekt en onze verwachtingen lagen enorm hoog want verder lezen we ook o.a. “voor fans van o.a. occult rock à la Coven of zelfs occulte heavy metal à la Mercyful Fate”. Jongens, komen wij hier bedrogen uit! Oké, met wat goede wil willen we dit acht tracks tellend schijfje van The Gates – Galigula (vocals) en King Baal (alle instrumenten) – onder de noemer occult rock onderbrengen. We horen inderdaad rock, maar ook new wave, en de teksten hebben het wel over occultisme. Voeg daar wat psychedelica aan toe – en als je voldoende paddenstoelen bij de hand hebt, … – en je verkrijgt The Gates. Die black metal vocalen komen heel sporadisch eens aan bod daar een cleane stem die we eerder bij new wave of gothic zouden situeren, het meest aan bod komt. Voor de rest krijgen we ook nog een pak elektronica naar ons hoofd geslingerd en ook dat is niet echt spek voor onze bek. Of hoe misleidend heel wat promo info teksten wel kunnen zijn! Dus zal deze ‘…Of Pandemonium’ van The Gates al vlug in de vergeethoek geraken en stof liggen verzamelen.

Luc Ghyselen (40)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Cosmic Crypt 2. Unlock The Gates 3. Funguss 4. The Wizard 5. The Reborn 6. Dark Lord 7. In The Gaze Of The Beast 8. The Ghost Of The Knight