J-Rad Cooley: Yard Sale

J-Rad Cooley is een Amerikaanse artiest die op zijn dertiende een gitaar op pakte. Een jaartje later kwamen daar ook piano en harmonica bij. Blues, country, ragtime, jazz en andere vormen van rootsmuziek vormen zijn grootste inspiratie om zijn eigen nummers te schrijven en neer te zetten. Met ‘Yard Sale’ levert hij zijn debuutalbum af. Negen zelfgeschreven nummers zijn het eindresultaat geworden waar hij inderdaad speelt met blues, country, jazz en ragtime. Zelf zorgt voor de vocalen, piano en harmonica, al hoor je ook Victor Wainwright op piano langs komen. Andere muzikanten die hier een bijdrage aanleverden zijn Kasik en Josh Karrick die beiden zorgen voor de basslijnen op dit album. Verder hoor je ook nog Aubrey McCrady (gitaar) en Shake E. Fowlkes (drums) als vaste muzikanten in de line-up. Extra gasten zijn er dan nog met Tim “Too Slim” Langford (gitaar) en Hannah Jason (background vocals). Wij gaan eerlijk zijn: alhoewel het best allemaal eerlijk klinkt, doet het geheel ons maar heel weinig. We vinden het allemaal leuk en goed gebracht, maar we veren nergens op zodat deze ‘Yard Sale’ voor leuke achtergrondmuziek zorgt tijdens onze “garage verkoop”. U hebt het ondertussen begrepen: dit debuut van J-Rad Cooley zal geen kans maken om onze eindejaarslijstjes te halen.

Luc Ghyselen (56)

Vizztone Records VT-JRC-01

Tracklist: 1. Livin’ Downtown 2. Baby Won’t You Please Come Home 3. Now She’s A Drifter 4. Running Away From My Hometown 5. All night Mama 6. Yard Sale 7. My Wallet’s Dry 8. The World Will Call Me Mister 9. Til’ Hate Is Gone