Au Clair De Lune: Au Clair De Lune

Achter de naam Au Clair De Lune schuilt de Italiaanse artiest Leonard, die voor alle instrumenten instaat en ook de vocalen voor zijn rekening neemt. Sinds 2020 wil de man zo zijn eigenzinnige mix van post black metal en blackgaze aan de man / vrouw brengen. ‘Au Clair De Lune’ telt zes tracks. Het korte ‘Spleen (Prologue)’ opent en laat een zeer atmosferisch begin optekenen met eigenlijk een lang gerekte toon: niet echt ons ding en het laat ons dan ook wat verbouwereerd achter. We vermoeden dat het enkel maar beter kan. Maar ook ‘Silver Tears (Moonlight’s Charms)’ doet ons maar weinig. De mix van atmosferische dromerige muziek met black metal erupties slaat hier niet echt gensters. ‘Romantic Skies (Languid Visions)’ borduurt in dezelfde stijl verder. De veel te dromerige fragmenten, die de meeste aandacht krijgen, doen ons volledig afknappen. Dat stramien is ook volledig van toepassing op de drie overige tracks en ook die tracks kunnen ons maar zeer matig boeien, laat staat dat ze ons kunnen overtuigen om u dit werkstuk aan te raden. Nee, wie graag weg droomt en zo nu en dan eens een kort moment wil opgeschrikt worden door een felle of furieuze passage, kan dit album een kans geven. Anderen, zoals wij, zullen, vanaf nu, een heel grote boog om heen Au Clair De Lune maken.

Luc Ghyselen (40)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Spleen (Prologue) 2. Silver Tears (Moonlight’s Charms) 3. Romantic Skies (Languid Visions) 4. Oniric Sensations (Astral Projection) 5. Blue Aurora (Borealis Sapphire) 6. Nocturnal Truths (Epilogue)