Into The Unknown: Into the Unknown (ep)

De Britse symfonische rockband Into The Unknown keert na hun laatste album in 2019 terug met een nieuwe vocaliste in de gelederen. Zangeres Lucie Hölzlová verhuisde naar haar geboorteland Tsjechië en heeft zo noodgedwongen de band verlaten. Samen met gitaristen Ryan Rivers en James Milner organiseerde bassist Rupert Withers audities en daaruit werd besloten dat Natalie Shedden haar plaats zou innemen. Alhoewel ze in haar solocarrière scoorde met haar dansmuziek blijkt ze perfect te passen in deze band. Waar Lucie meer theatraal was, vult Natalie dit op door wat ze in haar mars had bij haar vertolkingen van Les Misérables-nummers. Ze werd al eerder benaderd om enkele opnames te maken, die door omstandigheden nooit eerder uitgebracht werden. Toen ook drummer Richard Novak en toetsenist Paul Knightley de band vervoegden, waren we begin 2020. Het gekende verhaal van uitgestelde release van een derde studioalbum werd ook voor dit gezelschap een feit. Na het cover mini-album ‘The Other Side Of The Wall’ nam de band een versie op van ‘I Wanna Be Like You’ uit Jungle Book. Toen later Disney Frozen 2 uitbracht met als hoofdnummer ‘Into The Unknown’, namen ze dat als een uitdaging. Samen met nieuwe live akoestische versies van ‘Breaking My Heart’ en ‘Don’t Pay The Ferryman’ werden de nummers geproduceerd in 3D audio, wat betekent dat de luisteraar het gevoel krijgt dieper in de muziek te komen. Toch blijf ik iets te veel op mijn honger zitten, want er zit meer in mocht alles wat strakker en gedurfder gebracht worden. Deze ep is de ideale manier om Natalie voor te stellen, die later op het aankomende full album zal te horen zijn.

Rocking Klingon (70)

The Orchard / Sony

Tracklist: 1. Into The Unknown 2. Breaking My Heart (live acoustic) 3. Don’t Pay The Ferryman (live acoustic)