Warpath: Disharmonic Revelations

Het Duitse Warpath heeft er ettelijke jaren opzetten in twee periodes van activiteit die zich voornamelijk in het segment thrash metal afspeelt. Oké, tegenwoordig horen we wat accenten langskomen die misschien wat neigen richting death metal, hardcore en zelfs post metal, maar het zullen toch hoofdzakelijk thrash metal fanaten zijn die hier hun gading zullen vinden. Warpath werd opgestart in 1991 en zorgde voor vier full-albums vooraleer het doek in 1998 over de band viel. Pas in 2015 vond vocalist Dirk “Digger” Weiss de courage om Warpath een tweede leven te geven. Met Sören Meyer (bass), Norman Rieck (drums) en Flint (gitaar) zorgde hij voor twee nieuwe full-albums. In 2019 werd Flint vervangen door een gitaar tandem bestaande uit Claudio Illanes en Roman Spinka zodat dat duo nu voor het eerste te horen is op een album van Warpath. ‘Disharmonic Revelations’, het zevende full-album dus voor Warpath, klinkt zodoende een stuk “voller” dan zijn voorgangers. Het vijftal zorgt voor een dozijn stevige en krachtige werkstukjes waar drums en bass voor het stevige fundament zorgen. De riffs klinken krachtig en vuil, terwijl het vocale aspect als grauw en rauw kan bestempeld worden. De gitaarsolo’s worden eerder beknopt gehouden, maar zijn wel “to the point”. Op zich zorgt het kwintet dus niet voor iets nieuws of voor vernieuwing in het (sub)genre. De heren gaan er eigenlijk vooral heel stevig en krachtig tegenaan met de nodige agressie en energieke gedrevenheid eigen aan het (sub)genre. Of Warpath veel extra zieltjes zal winnen met dit nieuwe album, betwijfelen we echter. Al moeten we toegeven dat de fans van de band hier wel een goed album bij hebben gekregen dat, naar onze bescheiden mening, het beste is geworden uit hun carrière tot nu toe.

Luc Ghyselen (65)

Massacre Records MASCD 1199

Tracklist: 1. The Last One 2. Disharmonic Revelations 3. Parasite 4. A Part Of My Identity 5. Visions And Reality 6. Scars 7. Egos Aspire 8. MMXX 9. Resurrection 10. Decisions Fall 11. Digitized World 12. The Unpredictable Past 13. Innocence Lost 14. MMXX (alternative Version)