Lost Tribes Of The Moon: Chapter II, Tales Of Strife, Destiny, And Despair

Het Amerikaanse Lost Tribes Of The Moon werd in 2017 opgestart en zoals een groot deel van de bands die zich bewegen in middens van doom en / of doom metal put men inspiratie uit het occultisme. Een titelloos debuutalbum uit 2018 deed het niet onaardig, maar sindsdien bleef het toch wat stil rond het gezelschap. Misschien is de voornaamste reden daarvoor te zoeken in het feit dat de line-up wat gewijzigd werd. Zo wisselde men al een paar keer van bassist. Eerst was er Jacob Muchin, daarna Ben Wright, terwijl men nu verder gaat met Salty Ortiz. Ook op vocaal vlak zijn er wijzigingen te noteren daar Janine Rhode werd vervangen door Julie Brandenburg. Gebleven zijn nog steeds gitarist Jon Liedtke en drummer Jeremiah Messner. Met een korte instrumentale intro, ‘Intro -Midian Uprising’, opent dit tweede full-album. ‘Unleash The Berserkers’ volgt en werd eerder al als single op de markt gebracht. Het is een vrij vlot nummer dat je evengoed als traditional heavy metal kan catalogeren met mooie basslijnen en heel melodieus gitaarwerk. Het enige waar wij ons aan storen is het stem timbre van Julie. Niet omdat de dame in kwestie een mindere zangeres is, maar vooral omdat haar stem timbre ons niet ligt, en we vinden dat er te weinig kracht in haar vocalen verscholen zit. Dat valt nog meer op tijdens het trage, slepende ‘A Chapter From The Book Of Blood’, een meer dan twee├źntwintig minuten durende track. Meteen krijg je nog een nadeel van Lost Tribes Of The Moon te verwerken. Hoewel we lang uitgesponnen nummers best wel weten te waarderen is dit hier niet het geval. Na een tijdje neemt onze aandacht een loopje met ons en drijven we genadeloos af. ‘Maerlyn’s Grapefruit’ beschouwen we als een instrumentaal tussenstukje waar een occult mysterieus sfeertje wordt neergezet om dan naadloos over te gaan in het eerste deel van ‘The Man In Black Fled Across The Desert’, een meer dan vijf minuten durend stuk dat ons ook al niet weet te overtuigen. Daarna volgt ‘Part 2’ van het nummer waar het tempo wordt opgeschroefd en dat ons wat beter bevalt, al hebben we het nog steeds voor de stem van Julie. Maar ook hier verslapt onze aandacht wegens het veel te lang uitgesponnen nummer. Het instrumentale ‘The Way Station’ dan maar. Het is eigenlijk een stuk om de gitarist extra in de spotlight te zetten, maar dat nergens heen leidt en ons ook al niet echt kan boeien. Nog een uiterst lang uitgesponnen track krijgen we te verwerken middels het meer dan drie├źntwintig minuten durende ‘8. Drawing of the Three: The Tale of Enepsigos Part 1 – Waxing Moon / Part 2 – Full Moon / Part 3 – Full Moon’, waar we ons al ergeren aan de vreemde accentjes in het begin van het nummer. Verder komen een aantal wisselingen in tempo en ritme aan bod, maar nergens veren we recht of knikken we echt goedkeurend, ook al omdat dit, naar onze smaak dan toch, veel te lang getrokken wordt. Nee, naar onze smaak heeft Lost Tribes Of The Moon nog heel wat werk voor de boeg.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Intro – Midian Uprising 2. Unleash The Berserkers 3. A Chapter From The Book Of Blood 4. Maerlyn’s Grapefruit 5. The Man In Black Fled Across The Desert Part 1 6. The Man In Black Fled Across The Desert Part 2: Arriving 7. The Way Station 8. Drawing Of The Three: The Tale Of Enepsigos Part 1 – Waxing Moon / Part 2 – Full Moon / Part 3 – Full Moon