Funeral Mist: Deiform

Black metal fanaten kennen ongetwijfeld Funeral Mist, een band die in 1993 werd opgestart, maar na het eerste full-album, ‘Salvation’ (2003), werd herleid tot een één persoonsproject van Arioch, die een heel pak onder u waarschijnlijk beter kennen als Mortuus, de frontman van Marduk sinds 2004. Met deze ‘Deiform’ is Funeral Mist aan zijn vierde full-album toe. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: ‘Deiform’ is een zeven tracks tellend album dat een “must have” is geworden voor elkeen die zich black metal fan noemt. Arioch (aka Daniel Rostén) zorgt hier voor een immens wervelend en zinderend geheel die alles in huis heeft om black metal adepten voor zich te winnen. Furieuze en razende stukken worden afgewisseld met tragere fragmenten zonder dat aan kracht, dreiging, kilte en / of duisternis wordt ingeboet. Op vocaal vlak krijg je de typische rauwe en ruwe stem te horen, maar ook kindergezang en koorzang komen aan bod. Het beukend zwartgeblakerd geweld omarmt het allemaal en Funeral Mist zorgt voor een enorm intens en beklijvend plaatje. Meer woorden willen we er niet aan vuil maken. Black metal fans moeten niet twijfelen en moeten dit werkstuk absoluut in huis halen.

Luc Ghyselen (98)

NoEvDia

Tracklist: 1. Twilight of the Flesh 2. Apokalyptikon 3. In Here 4. Children of the Urn 5. Hooks of Hunger 6. Deiform 7. Into Ashes