Eric Gales: Crown

Eric Gales en Joe Bonamassa werden beiden als tieners geprezen als blues wonderkinderen. De muzikale carrières van beide artiesten hebben ondertussen een groot verschil opgeleverd. Terwijl Joe album na album op de markt brengt die zijn talenten steeds maar meer en beter in de verf zetten, ging het met de carrière van Eric stijl bergaf. Nochtans begon die meer dan voortreffelijk, want zijn debuutalbum, ‘The Eric Gales Band’, die hij zestien jarige knaap op de markt bracht was er eentje om te koesteren. Een nieuw blues en bluesrock icoon leek te zijn geboren! Maar drank en drugs gooiden roet in het eten met als dieptepunt een tijdlang de gevangenis in voor drugs en wapen bezit in 2009. Tien jaar later, in 2019, stonden beiden voor het eerst in vijfentwintig jaar weer samen op een podium en dat zorgde voor heel wat vuurwerk met meer dan drie miljoen plays op Youtube! Op dit nieuwe album – z’n achttiende als we de het goed hebben bijgehouden – van Eric Gales werken beide heren ook opnieuw samen. – Joe is samen met Josh Smith de producer van dienst en gaat ook een gitaarduel aan met Eric tijdens ‘I Want My Crown’. – Voor de rest krijg je hier een mix van blues, blues rock en funk. Zestien tracks lang is het voor de liefhebbers van gitaar genieten geblazen. Er komen ook een drietal korte instrumentale nummers langs. Op tekstueel vlak haalde Eric inspiratie uit zijn eigen leven waarbij hij hoopt op een positieve verandering. En hoe goed die nummers ook mogen zijn, ons volledig overtuigen doet Eric niet, daar er toch te veel passages langs komen waar wij onze wenkbrauwen stevig fronsen. Uiteindelijk moeten we zelfs stellen dat het nummer met Joe Bonamassa ons het meest aanspreekt. Toch moeten ook wij toegeven dat Eric een fantastisch gitarist is.

Luc Ghyselen (70)

Provogue Records / Mascot Label Group

Tracklist: 1. Death Of Me 2. The Storm 3. Had To Dip 4. I Want My Crown 5. Stand Up 6. Survivor 7. You Don’t Know The Blues 8. Rattlin’ Change 9. Too Close To The Fire 10. Put That Back 11. Take Me Just As I Am 12. Cupcakin’ 13. Let Me Start With This 14. I Found Her 15. My Own Best Friend 16. I Gotta Go