Zoya: Songs From Isolation

Zoya is een solo project van Zoya Belous, de vocaliste van het Moldavische Esperoza, een band die symphonic extreme metal mixt met gothic. Door of dankzij het feit dat vele bands niet konden touren tijdens de pandemie en dat een aantal artiesten zo een beetje in een zwart vielen, besliste Zoya om wat nummers van onder het stof vandaan te halen en ze eens volledig uit te werken naar haar ideeën. Zo is ‘Songs From Isolation’ ontstaan onder de naam Zoya, een project dat symphonic metal combineert met elementen uit gothic. Zeven tracks krijg je hier geserveerd waar Zoya zich laat gaan in heel hoge uithalen afgewisseld met cleane vocalen. Hoe goed de hoge vocalen ook voor sommigen mogen klinken, bij ons doen ze een pak alarmen afgaan wegens te schel naar onze smaak. Nee, begrijp ons niet verkeerd, vals is het niet, maar het ligt ons zeker niet. Maar het is niet alleen de stem die ons niet volledig bevalt, ook het muzikale is niet echt ons ding, al komen er wel een aantal fragmenten en stukken langs die ons best bekoren. Maar het geheel van arrangementen, opbouw en stem schakeringen doet het niet naar onze bescheiden mening. “Not our cup of tea” moeten we dan ook besluiten.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. TTDSOV 2. Moya Lyubov’ 3. Vesna 4. Isolation 5. Ce te Legeni Codrule 6. Carol Of The Bells 7. O Holy Night