Anarcheon: Scary Tale (ep)

Anarcheon is een Canadese band afkomstig uit Vancouver die werd opgestart in 2015 en sindsdien een demo en nu met ‘Scary Tale’ een tweede ep uitbrengt. ‘Scary Tale’ bevat drie nummers die een metafoor vertellen over een vrouw die langzaam verandert in een bloeddorstig monster oftewel een vampier. Anarcheon staat gekend als een melodische death metal band maar zelf vinden we die term toch een tikkeltje te eng voor de sound die ze brengen. Melodisch zeker en vast. Retestrak en bruut agressief death metal-achtig op andere momenten ook zeker en vast. Op de brute momenten is de vergelijking met voornamelijk Carcass zeer snel gemaakt. Dat komt door de snelle, strakke gitaarriffs maar evenzeer door de rauwe grunts van zangeres Kaija Kinney. Groot verschil met een band als Carcass zit in het feit dat Kaija schijnbaar moeiteloos die gruntstem wisselt met cleane vocals en ook durft switchen naar haast spoken word momenten. Evenzeer schakelt de muziek van catchy korte riffs naar veel meer melodisch gitaarwerk en totaal andere ritmes. De sterkte van Anarcheon zit erin dat ze alles wonderwel in elkaar laten vloeien en zorgen voor een zeer verzorgd opgebouwd geheel. Één en ander draagt ertoe bij dat de nummers gevarieerd klinken en geen seconde vervelen. Zelfs met drie nummers die samen méér dan een kwartier duren, vliegen ze voorbij en hoop je enkel op méér. Kortom, ijzersterke ep vinden we waarbij we enkel kunnen hopen dat deze beloftevolle band een platencontract in de wacht weet te slepen en er snel een full-album van hetzelfde hoge niveau volgt.

K.H. (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Transyldrainia 2. Vlad To The Bone 3. Scary Tale