Mirthquell: Return Of The Ancients

Liefhebbers van donkere, dreigende synthesizer muziek, ook wel dungeon synth genoemd, kunnen hun oor te luisteren leggen bij ‘Return Of The Ancients, het debuut van Mirthquell. Dit project is er een van de vele van de man achter het Amerikaanse label Dungeons Deep Records. De negen instrumentale tracks op dit album dompelen je onder in de donkere wereld van synthesizer muziek en zijn, naar onze smaak, een te lange rit om in een ruk te beluisteren. Wij vinden dit soort muziek zeker niet slecht en zo af en toe een nummer in een mixed play list, bevalt ons opperbest, maar een volledig album lang is andere koek. Je hebt het al begrepen: ‘Return Of The Ancients’ is niet “our cup of tea” geworden, al geven we dus wel toe dat een track tussen een heel pak nummers uit andere genres wel eens mag, al mag ook dat niet overdreven worden. Echte liefhebbers van het (sub)genre zulle er waarschijnlijk anders over denken en mogen dan ook gerust ons waarderingscijfer omhoog bijstellen.

Luc Ghyselen (50)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Glint Of Gold 2. Beyond The Black Mountain Where Dragons Sleep 3. Symbol Reflects In My Darksword 4. Enter The Enchanted Forest 5. A Time Of Might & Wisdom 6. Remember The Ancient Woods, Remember The Ancient Ones 7. Will Moonlight Quench This Thirsty Blade 8. Land Where The Fog Never Ends 9. Bygone Dreams