Hammerdrone: A Trinity Of Rage (ep)

Het Canadese blackened (melodic) death metal gezelschap Hammerdrone timmert sinds 2010 aan een muzikale carrière. Die leverde ondertussen één ep, ‘A Demon Rising’ (2012), en twee full-albums op, ‘Clone Of Europa’ (2014) en ‘Dark Harvest’ (2017). Aan deze nieuwe ep, ‘A Trinity Of Rage’ gaat vier jaar hard labeur vooraf. De heren Vince Cardellini (drums), Rick Cardellini (gitaar), Curtis Beardy (gitaar, backing vocals), Graham Harris (vocals) en Teran Wyer (bass) zorgden immers eerst voor een kortverhaal middels ‘Eversor’, een fictie boek die het vervolg zou moeten zijn “de openbaringen van Johannes (Book Of Revelation)”. Het vervolg op dit boekje is deze drie tracks tellende ep waar de heren spelen met elementen uit zowel (melodic) death metal en black metal. ‘Part I – Rage, Corporeal’ is al een stuk dat ons kan overtuigen, maar het is vooral ‘Part II – Rage, Besieged’ dat ons daadwerkelijk volledig overtuigd. Na een intro waar jet vertellende stemmen hoort en die een beetje op ons systeem werkt, vliegt het kwintet er stevig in en dankzij hun beklijvende mix van melodie en kracht, agressie en brutaliteit, death metal en black metal elementen, verdienen ze ons volste respect. Afsluiter ‘Part III – Rage, Consummated’ bevestigd en onze laatste restjes twijfel worden er door weg geveegd. Vernieuwend is de sound van Hammerdrone allerminst, maar deze drie tracks tellende ep is wel een beklijvend en intens werkstukje geworden waar fans van de band in het bijzonder en van het (sub)genre in het algemeen een tijdlang mee weg kunnen.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Part I – Rage, Corporeal 2. Part II – Rage, Besieged 3. Part III – Rage, Consummated