Silverlane: Inside Internal Infinity

Het Duitse Silverlane ontstond in 2005 al kende de band een voorgeschiedenis als The Rising Force de terug gaat tot 1996. Twee albums leverde het gezelschap af die het vrij aardig deden: ‘my Inner Demon’ (2009) en ‘Above The Others’ (2010). Daarna bleef het stil rond Silverlane. Intussen werden wat kleine wisselingen in de line-up door gevoerd. Zo kwam in 2012 vocalist Tommy Klossek in beeld als vervanger van Ecki Singer. Dorotheé Schmitt (keyboards) werd niet vervangen, terwijl kersvers drummer Basti Kirchdörfer de plaats in nam van Simon-Michael Schmitt. Nog steeds kan je Silverlane in het vakje melodic power metal plaatsen. Het derde full-album van de band, deze ‘Inside Internal Infinity’ opent met een kort stukje van een kinderliedje: ‘Twinkle Twinkle Little Star’, waarna de heren krachtig en melodieus uit de startblokken schieten met ‘I Universe’, een best wel aangenaam in het gehoor liggend nummer. ‘Blessed’ gaat op dit elan verder, maar een pak accenten (de vele, naar onze smaak, onnodige backings), die we in het vorige nummer met de mantel der liefde bedekten, beginnen ons te storen. ‘Hero Inn Sunset’ is, opnieuw naar onze smaak, in hetzelfde bedje ziek. Een eigenzinnig break, na de gitaarsolo, doet ons helemaal afhaken. Wat volgt is meer van hetzelfde en we blijven ons vooral ergeren aan de vele (onnodige) backing vocalen terwijl ook de keys een té prominente rol opeisen in de sound. Nee, deze ‘Inside Internal Infinity’ is helemaal niet ons ding. Rest ons nog te melden dat Patty Gurdy mag meezingen tijdens ‘Für Immer Und Ewig’, maar ook dat extra accent is er eentje dat ons niet weet te bekoren of te boeien.

Luc Ghyselen (55)

AFM Records

Tracklist: 1. Twinkle Twinkle Little Star 2. I Universe 3. Blessed 4. Hero Inn Sunset Club 5. Leviathan Rising 6. Medusa 7. Soul Of Tears 8. Scorched Earth 9. Für Immer Und Ewig 10. Life To Die For