Repentance: Volume I – Reborn (ep)

Het uit Chicago, Illinois, USA afkomstige Repentance werd in 2018 opgestart door gitarist Shaun Glass. Na een full-album, ‘Good For A Day’ (2020), dat uitstekend ontvangen werd en ervoor zorgde dat de band een aantal concerten als support kon meepikken, komt Repentance er aan met een vijf tracks tellende ep. Je krijgt alvast een heel indrukwekkende mix van melodic groove metal en melodic metalcore van de hernieuwde line-up die tegenwoordig bestaat uit Shaun Glass (gitaar), Eric Burns (gitaar), Eric Karol (bass), Brandon White (drums) en Adam Gilley (vocals). De heren zorgen voor heel wat kracht en agressie, maar vergeten ook de melodie niet zodat mooi opgebouwde nummers ontstaan. Terwijl elke muzikant zich onberispelijk van zijn taak kwijt, zijn wij het meest onder de indruk van de heel krachtige en agressieve vocalen. Al moeten we er wel bij vermelden dat het toch het geheel is dat ons telkens over de streep trekt, want ook de drumpatronen, de stuwende basslijnen, de krachtige riffs en de flitsende melodieuze gitaarsolo’s zijn de moeite waard. Op een van de nummers, ‘Reborn’, krijg je een gitaarsolo te horen van Corey Beaulieu (Trivium), al willen wij erbij vermelden dat de solo’s in de overige tracks daar weinig of niets moeten voor onderdoen. ‘Volume I – Reborn’ is een knap werkstuk geworden waar, naast de eerder opgesomde ingrediënten, ook bakken energie en gedrevenheid van uit gaat.

Luc Ghyselen (90)

Noble Demon Records

Tracklist: 1. All The Misery 2. Reborn 3. Down In The Water 4. No Innocence 5. This Is Hell