Inherits The Void: Monolith Of Light

Het Franse Inherits The Void is een black metal project van Antoine Scholtès dat hij vorig jaar, in 2020 dus, boven het doopvont heeft gehouden. Met een zes tracks tellende ep, ‘Mémoires’ uit dat zelfde jaar, debuteerde hij onder de naam Inherits The Void. Nu is hij er al met een zeven tracks tellende opvolger. Het gaat er meestal heel energiek, gedreven en krachtig aan toe, dit eigenlijk om het woord “furieus” niet te hoeven gebruiken als we het hebben over de sound op dit album. Slechts nu en dan neemt hij gas terug of schakelt hij een paar versnellingen lager. Toch gebeurt dit dus en dat zorgt dan meteen voor een enorm contrast. Zo houden we eigenlijk het meest van onze portie black metal, en toch klikt het niet voor de volle honderd procent. Ligt dit aan het feit dat de snelheidsbegrenzer te vaak in het rood komt te staan? Of aan het feit dat we de stem niet altijd even duidelijk verstaan? Of toch aan het feit dat die stem iets te diep in de mix zit? Of is het toch eerder de opbouw van de nummers die ons minder ligt? Hoe dan ook, we kunnen er niet direct onze vinger op leggen maar gokken toch op het feit dat de snelheid meestal te hoog ligt naar onze smaak en dat we dan te weinig mee krijgen op tekstueel vlak. Wie daar niet om maalt, krijgt er met deze ‘Monolith Of Light’ een heel stevig en furieus schijfje bij.

Luc Ghyselen (70)

Avantgarde Music av 428

Tracklist: 1. Pillars Of The Aether 2. As The Winds Moan The Threnody 3. Monolith Of Light 4. Unfathomable Echoes 5. Starless Path 6. Through The Eyes Of Cosmos 7. Aorasia