Necrofier: Prophecies Of Eternal Darkness

Het Amerikaanse Necrofier werd pas in 2018 opgestart nadat Bakka Larson (vocals / gitaar) inging op een advertentie, op sociale media, vanwege drummer Dobber Beverly. Het duo stak de koppen bij elkaar en kwam al vlug op de proppen met een melodic black metal sound waar hun eigen Texaanse gothic / dark metal invloeden werden samengebracht met pure Zweedse black metal invloeden. Bassist Mat Aleman kwam er bij en kort erna was de drie tracks tellende ep ‘Visions In Fire’ een feit. Een show als voorprogramma voor Uada zorgde ervoor dat Josh Bokemeyer erbij kwam als extra gitarist om hun volle sound ook live te kunnen neerzetten. Necrofier was op volle kracht gekomen en kijkt sindsdien niet echt meer achteruit. Dit resulteert nu in een eerste full-album voor het toch wel befaamde Franse Season Of Mist label. Op ‘Prophecies Of Eternal Darkness’ maak je kennis met acht tracks waar melodie, kracht, energie en gedrevenheid samen worden gebracht in duistere en kil klinkende black metal tracks die ons vooral doen denken aan o.a. Dissection en Watain. Vanaf de eerste tonen van opener ‘The Black Flame Burns’ krijgt het viertal ons alvast mee in hun muzikaal verhaal. Wij knikken eerst nog wat goedkeurend mee, maar al vlug zijn we stevig headbangend de kamer aan het rondstruinen. Pas na een goede dertig minuten, na afloop dus van ‘Betrayal Of the Queen’, komen we terug op aarde terecht en kunnen we we de schade in de huiskamer opmeten. Dat gebeurt tijdens ‘Plaque Requiem’ dat, naar onze smaak een beetje de vreemde eend is de bijt. Je krijgt immers een rustig tempo en ritme te horen waar een wat bizarre tekst op wordt “verteld” die je even doet nadenken, terwijl je wacht op een nieuwe furieuze uitbarsting, die niet komt. Het is dus alvast niet dat Necrofier vernieuwend uit de hoek komt, Integendeel. Wij hebben duidelijk genoten van elke seconde, van elke drumslag, van de stuwende bassen, van de krachtige riffs, de messcherpe gitaarsolo’s en de machtige, heel dreigende stem van Bakka tijdens de eerste zeven tracks. Afsluiter ‘Plaque Requiem’ zullen we vanaf nu toch vaak skippen.

Luc Ghyselen (85)

Season Of Mist

Tracklist: 1. The Black Flame Burns 2. Darker Than The Night 3. Madness Descends 4. Return To Chaos 5. Death Comes To Us All 6. Unholy Hunger 7. Betrayal Of The Queen 8. Plaque Requiem