The Georgia Thunderbolts: Can We Get A Witness

Wie dacht dat Southern rock dood en begraven was, slaat de bal duidelijk mis: er is nog leven na Lynyrd Skynyrd in dit (sub)genre. Wij waren vorig jaar al heel danig onder de indruk van de vijf tracks tellende ep die The Georgia Thunderbolts op de wereld hadden los gelaten. Nu krijgen die vijf tracks met toevoeging van acht extra nummers een heruitgave als het eerste full-album van The Georgia Thunderbolts, dé nieuwste sensatie als het aankomt op Southern rock, een genre waar rock, blues en soul samen smelten tot een zinderend geheel. De dertien nummers op dit eerste album zijn echte schoolvoorbeelden van hoe Southern rock muziek hoort te klinken, wij herbeleven de hoogdagen van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet, 38 Special, Van Zant of The Outlaws en dergelijke. Track na track krijgen we gewoonweg kippenvel van de mooie combinaties die de heren – TJ Lyle (vocals, harmonica), Riley Couzzourt (gitaar), Logan Tolbert (gitaar), Zach Everett (bass, harmony vocals, keyboards) en Bristol Perry (drums) – uit hun mauwen schudden. Dit is gen pakketje van “dertien in een dozijn”, maar gewoonweg dertien nummers die elke liefhebber van Southern rock, en misschien zelfs wel bij uit bereiding tot elke classic rock fan, in zijn / haar platenkast moet staan hebben. Stuk voor stuk muzikale pareltjes. The Georgia Thunderbolts leveren met hun debuutalbum al een “must have” album af die alles bevat wat wij verwachten van een Southern rock album. We zijn nu al benieuwd of de heren dit nog zullen kunnen overtreffen of zelfs maar evenaren. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk ons “album van het jaar”!

Luc Ghyselen (98)

Mascot Records / Mascot Label Group

Tracklist: 1. Tak it Slow 2. Lend A Hand 3. So you Wanne Change The World 4. Looking For An Old Friend 5. Spirit Of The Workin’ Man 6. Midnight Rider 7. Be Good To Yourself 8. Half glass Woman 9. Dancing With The Devil 10. Can I Get A Witness 11. Walk Tall Man 12. It’s Alright 13. Set Me Free